TromboVitaal

Interviews


Column Lifestyle Wonen Zorg: "Een unieke aanpak trombosezorg. Zorg op maat met regie in eigen hand."

Ruim anderhalf miljoen mensen in Nederland hebben (een verhoogd kans op) trombose. Zij slikken hiervoor bloedverdunners. Een deel van de mensen staat onder behandeling bij één van de 53 trombosediensten. TromboVitaal is zo’n dienst, maar dan wel één met een unieke aanpak in Nederland.

Lees hier het hele artikel


Een interview met Sabine Pinedo (internist-vasculair geneeskundige) “Op den duur krijgen we aparte eHealth dokters”


TromboVitaal SmartHealth

In de serie ‘eHealth op de werkvloer’ spreekt SmartHealth met zorgprofessionals die dagelijks te maken hebben met eHealth-toepassingen. Veel van deze technologische innovaties betekenen op papier efficiënter werken, kwaliteitsverbetering of kostenverlaging, maar in de praktijk zijn er vaak genoeg obstakels te overwinnen.

Wilt u het volledige interview met Sabine Pinedo lezen?


Gepubliceerd boek: "De meetbare mens - Digitaal meten van het zieke en gezonde lichaam"

Han de Vries en Anna S. Jansen hebben het concept van TromboVitaal (SBZ) prachtig beschreven in de huidige setting van het zorgstelsel. In het hoofdstuk "Sneller beter met je eigen bloeddrukmeter? - Zelfmeetpraktijken vanuit het perspectief van een zorgverzekeraar" worden verschillende aspecten belicht.

Het boek is gepubliceerd als e-book en kan gratis worden gedownload middels onderstaande link.

Geïnteresseerd? Lees hier het geschreven stuk


Column: ‘Zelfmanagement op afstand: dé manier om zorg goed en betaalbaar te houden’

Het is tegenwoordig een veelgehoorde klacht: zorginstellingen zijn onpersoonlijk, bureaucratisch en weinig flexibel. „Bij zorgdirecteuren draait het nu vooral om geld, macht en concurrentie”, stelde een oud-zorgdirecteur in een landelijk dagblad. De zorg wordt duurder en het aanbod verschraalt. Sabine Pinedo en Roderik Kraaijenhagen, oprichters van het Arterium, een centrum voor cardiologische en internistische (zelf)zorg in Amsterdam, zoeken manieren om zorg toegankelijker, goedkoper en flexibeler te maken. Geen kille wachtkamers en lange wachtlijsten, maar een persoonlijke sfeer en aanpak. Het motto ‘meer zorg met minder zorgen’ spreekt ons aan.

Geïnteresseerd? Lees hier het hele artikel


Privacy:

Als trombosedienst hebben wij te maken met vertrouwelijke patiëntgegevens. De bescherming van uw privacy is voor ons van essentieel belang. Trombovitaal staat in voor de veiligheid van u als patiënt.

Hier ziet u in het kort de wijze waarop wij met uw persoonsgegevens omgaan: Privacykaart Trombovitaal.

Voor de uitgebreide beschrijving zie onze privacyverklaring.

Zorgkaart Nederland

Laat horen wat u van onze Trombosedienst TromboVitaal vindt. U leest het oordeel van patiënten over de kwaliteit van zorg op Zorgkaart Nederland.

Geef ook uw mening!

ZorgkaartNederland-Vierkant-Beeldmerk-Groot.jpg

Vind uw dichtstbijzijnde steunpunt

onjuiste postcode

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt. Lees onze privacyverklaring voor meer informatie.