TromboVitaal

Over TromboVitaal


TromboVitaal is een ZKN gecertificeerde aanpak en onderdeel van Vital10 waar vitaliteit en welzijn centraal staan. Deze aanpak is gericht op het voorkomen van klachten, behalen van gezondheidswinst, het behoud van vitaliteit en het stimuleren van zelfmanagement waardoor de zorg efficiënter en doelmatiger wordt en onnodige kosten kunnen worden vermeden. Voorkomen is tenslotte beter dan genezen.

TromboVitaal biedt mensen met antistollingsmedicatie complete zorg, waarin trombosezorg en de trombosedienst samenkomen. We zijn daarmee zowel trombosedienst als de stollingsspecialist (internist) die soms nodig is bij complicaties, ingrepen of medische vragen rond trombose en antistolling. We bieden naast een ondersteuning van zelfzorg (zelfmeten) ook een groeiend netwerk van prikpunten bij de huisarts waar via een vingerprik de stollingswaarde kan worden bepaald en u niet meer naar de prikpost hoeft voor een veneuze punctie in de elleboogplooi.

TromboVitaal is voortgekomen uit de stichting Begeleide Zelfzorg welke het al sinds 2007 mogelijk maakt om zelf de stollingswaarde te meten. Sinds 2015 is het nu ook mogelijk om de stollingswaarde met een vingerprik op een van onze prikpunten te laten meten. Middels een e-health portaal kunt u 24/7 in contact blijven met de medewerkers en stollingsartsen van TromboVitaal en al uw stollingsgegevens inzien. Lees hieronder meer over de diverse begeleidingsvormen die TromboVitaal aanbiedt.

Presentatie Look&Feel Vital10 in PDF


Begeleidingsvormen TromboVitaal


Bij TromboVitaal kunt u van verschillende vormen van begeleiding gebruik maken. Meer of minder zelfstandigheid, een keuze naar uw wens.

Zelfmeten - U volgt een online e-learning, meet zelf uw stollingswaarden en krijgt uw begeleiding via een eigen online persoonlijk dossier.

Prikpunt Online - U volgt een online e-learning, laat uw INR waarden met een vingerprik op een prikpunt meten en krijgt uw begeleiding via een eigen online persoonlijk dossier.

Prikpunt Offline - U laat uw INR waarden met een vingerprik op een prikpunt meten en krijgt uw doseerschema direct mee. U krijgt geen online persoonlijk dossier, indien u dit wel wenst, kunt u kiezen voor prikpunt online.

Thuiszorg - Uw INR waarde zal door een medewerker van uw thuiszorgorganisatie worden gemeten en doorgegeven aan TromboVitaal.

Verpleeg - en verzorgingshuis - Uw INR waarde zal door een medewerker van uw verpleeg- of verzorgingshuis worden gemeten en doorgegeven aan TromboVitaal.

DOAC-begeleiding - Daarnaast is het nu ook mogelijk begeleiding te krijgen bij het gebruik van de nieuwe antistollingsmiddelen. Klik hier voor meer informatie over de DOAC-begeleiding.


Trombosedienst

Trombosedienst stichting Begeleide Zelfzorg is al jaren lid van de Federatie Nederlandse Trombosediensten (FNT) en sinds 2007 erkend door het Ministerie van Volksgezondheid. Daarnaast heeft trombosedienst stichting Begeleide Zelfzorg een ZKN-keurmerk. Met dit keurmerk wordt hoge kwaliteit van medische zorg, korte wachttijden en zorg op maat garandeert. 

Ons doel is om patiënten veilig en uitmuntend te begeleiden bij de antistollingsbehandeling. Deze begeleiding wordt niet alleen mogelijk gemaakt voor patiënten die vitamine K antagonisten gebruiken, zoals acenocoumarol en fenprocoumon, maar ook patiënten die DOACs slikken kunnen bij TromboVitaal begeleiding krijgen.

Meer informatie? Klik hier.


Trombosezorg

De trombosezorg omvat alle vragen en adviezen die te maken hebben met trombose en antistollingsmedicijnen. Een vraag of advies zou bijvoorbeeld betrekking kunnen hebben op antistollingsmedicijnen en een geplande ingrepen, ontstane complicaties ten gevolge van een ingreep of behandeling, overbruggingstherapie met spuitjes of een kinderwens of zwangerschap.

Een gespecialiseerde internist-vasculair geneeskundige van TromboVitaal zal u een advies op maat geven om de behandeling zo veilig mogelijk te laten verlopen. Uw behandeld specialist en uw huisarts zullen middels een medische brief op de hoogte worden gesteld van het advies.

Meer informatie? Klik hier.

 
 

Privacy:

Als trombosedienst hebben wij te maken met vertrouwelijke patiëntgegevens. De bescherming van uw privacy is voor ons van essentieel belang. Trombovitaal staat in voor de veiligheid van u als patiënt.

Hier ziet u in het kort de wijze waarop wij met uw persoonsgegevens omgaan: Privacykaart Trombovitaal.

Voor de uitgebreide beschrijving zie onze privacyverklaring.

Zorgkaart Nederland

Laat horen wat u van onze Trombosedienst TromboVitaal vindt. U leest het oordeel van patiënten over de kwaliteit van zorg op Zorgkaart Nederland.

Geef ook uw mening!

ZorgkaartNederland-Vierkant-Beeldmerk-Groot.jpg

Vind uw dichtstbijzijnde steunpunt

onjuiste postcode

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt. Lees onze privacyverklaring voor meer informatie.