TromboVitaal

DOACs - Nieuwe antistollingsmedicijnen


De minister van VWS heeft de vergoeding voor een aantal nieuwe antistollingsmedicijnen voor mensen met boezemfibrilleren goedgekeurd (december 2012). Misschien heeft u hier al iets over gelezen of gehoord. De nieuwe antistollingsmedicijnen zijn rivaroxaban (Xarelto), dabigatran (Pradaxa), apixaban (Eliquis) en edoxaban (Lixiana).

Het gebruik van deze nieuwe middelen, de DOACs (directe orale anticoagulantia), heeft een aantal voordelen, maar ook mogelijke risico’s. Als u besluit over te willen stappen op de nieuwe antistollingsmiddelen, dan kunt u dit bespreken met uw cardioloog tijdens uw reguliere controle, zodat u samen een weloverwogen keuze kunt maken.


Gratis begeleiding bij uw DOAC-behandeling

Sinds kort is het mogelijk u aan te melden bij TromboVitaal voor begeleiding bij uw DOAC-behandeling. Dit houdt in dat u na het afronden van een e-learning module toegang krijgt tot een online persoonlijk dossier. Dit dossier houdt voor u bijwerkingen en complicaties bij die u zelf iedere maand in kunt vullen. Tevens krijgt u een herinnering om uw nieuwe tabletten bij de apotheek op te halen. Een internist-vasculair geneeskundige en stollingsartsen kunnen u adviezen en antwoord geven op al uw vragen middels een 24/7 beschikbare chatservice. Omdat deze begeleiding onderdeel is van een pilot fase, kunt u er u voordeel mee doen en een gratis persoonlijk dossier aanvragen. Zo kunt u gebruik maken van de nieuwe middelen, maar staat u er niet alleen voor!

Meld u nu aan of vraag meer informatie op

Privacy:

Als trombosedienst hebben wij te maken met vertrouwelijke patiëntgegevens. De bescherming van uw privacy is voor ons van essentieel belang. Trombovitaal staat in voor de veiligheid van u als patiënt.

Hier ziet u in het kort de wijze waarop wij met uw persoonsgegevens omgaan: Privacykaart Trombovitaal.

Voor de uitgebreide beschrijving zie onze privacyverklaring.

Zorgkaart Nederland

Laat horen wat u van onze Trombosedienst TromboVitaal vindt. U leest het oordeel van patiënten over de kwaliteit van zorg op Zorgkaart Nederland.

Geef ook uw mening!

ZorgkaartNederland-Vierkant-Beeldmerk-Groot.jpg

Vind uw dichtstbijzijnde steunpunt

onjuiste postcode

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt. Lees onze privacyverklaring voor meer informatie.