TromboVitaal

Oorzaken trombose


Trombose kan in de aders en slagaders ontstaan door:


Een onregelmatige bloedvatwand

Een bekende oorzaak van een onregelmatige bloedvatwand is aderverkalking, een aandoening waarbij de bloedvaten vernauwd zijn. Risicofactoren voor aderverkalking zijn: hoge bloeddruk, suikerziekte, een hoog cholesterol en roken.


Een trage bloedstroom

Bijvoorbeeld doordat iemand een langere periode moet liggen (ziekbed) of zitten (vliegtuig), na een operatie of bij hartritmestoornissen (boezemfibrilleren) kan een vertraagde bloedstroom ontstaan. Hierdoor kan het bloed gemakkelijker een stolsel vormen en trombose veroorzaken.


Samenstelling van het bloed

Ten slotte kan het bloed zelf ook trombose veroorzaken als het te makkelijk stolt door een veranderde samenstelling van het bloed.

Privacy:

Als trombosedienst hebben wij te maken met vertrouwelijke patiëntgegevens. De bescherming van uw privacy is voor ons van essentieel belang. Trombovitaal staat in voor de veiligheid van u als patiënt.

Hier ziet u in het kort de wijze waarop wij met uw persoonsgegevens omgaan: Privacykaart Trombovitaal.

Voor de uitgebreide beschrijving zie onze privacyverklaring.

Zorgkaart Nederland

Laat horen wat u van onze Trombosedienst TromboVitaal vindt. U leest het oordeel van patiënten over de kwaliteit van zorg op Zorgkaart Nederland.

Geef ook uw mening!

ZorgkaartNederland-Vierkant-Beeldmerk-Groot.jpg

Vind uw dichtstbijzijnde steunpunt

onjuiste postcode

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt. Lees onze privacyverklaring voor meer informatie.