TromboVitaal

Kosten en vergoeding


Het zelfmeten van de stollingswaarden bij TromboVitaal wordt geheel vergoed door de Nederlandse zorgverzekeraars* (met inachtneming van het wettelijk eigen risico). Zelfmeten wordt vergoed vanuit uw basisverzekering. Wij zullen de kosten voor zelfmeten rechtstreeks declareren bij uw verzekeraar.

De basisverzekering kent voor iedereen een verplicht eigen risico. In 2016 is het bedrag vastgesteld op € 385,-. Dat betekent dat u de eerste € 385,- van uw gemaakte zorgkosten zelf moet betalen. Aangezien de regels per zorgverzekeraar kunnen verschillen raden wij u aan contact op te nemen met uw verzekeraar.

Wanneer u geen Nederlandse zorgverzekeraar heeft, kunt u contact opnemen met TromboVitaal. Wij kunnen u verder informeren.


* De selectief polis bij VGZ vergoedt voor 2016 geen zelfmeten, alle overige polissen van VGZ en alle andere zorgverzekeraars vergoeden zelfmeten wel vanuit het basispakket.


Voorwaarden voor zelfmeten

Er zijn een aantal voorwaarden door de zorgverzekeraars gesteld voor zelfmeten:

  1. U bent jonger dan 80 jaar*
  2. Duur van de antistollingsbehandeling is langer dan 6 maanden
  3. U bent verzekerd bij een Nederlandse zorgverzekeraar

Daarnaast beschikt u over een computer of Ipad en toegang tot internet om met TromboVitaal te kunnen communiceren.


* In sommige gevallen is het wel degelijk mogelijk om op een oudere leeftijd dan 80 jaar zelf de waarden te meten, daar zijn wij ons bewust van. In overleg met de zorgverzekeraar mogen wij dan ook vanaf 80 jaar persoonlijk beoordelen of u inderdaad in aanmerking komt voor zelfmeten. Mocht u 80 jaar of ouder zijn en graag willen zelfmeten, neem dan contact op met TromboVitaal op (020) 305 3003

Privacy:

Als trombosedienst hebben wij te maken met vertrouwelijke patiëntgegevens. De bescherming van uw privacy is voor ons van essentieel belang. Trombovitaal staat in voor de veiligheid van u als patiënt.

Hier ziet u in het kort de wijze waarop wij met uw persoonsgegevens omgaan: Privacykaart Trombovitaal.

Voor de uitgebreide beschrijving zie onze privacyverklaring.

Zorgkaart Nederland

Laat horen wat u van onze Trombosedienst TromboVitaal vindt. U leest het oordeel van patiënten over de kwaliteit van zorg op Zorgkaart Nederland.

Geef ook uw mening!

ZorgkaartNederland-Vierkant-Beeldmerk-Groot.jpg

Vind uw dichtstbijzijnde steunpunt

onjuiste postcode

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt. Lees onze privacyverklaring voor meer informatie.